Fredag d. 25. august, 2006
På hårdt arbejde ved isranden
Glaciologen Carl Egede Bøggild, UNIS, har sammen med sine kolleger Steve Warren og Richard Brandt fra University of Washington og Kendrick Brown fra GEUS afsluttet sit feltarbejde, som har haft til formål at undersøge det såkaldte "sorte kulstof", som findes i isen i form af sodpartikler.
Læs mere
Tirsdag d. 15. august 2006
Opgaven løst

Tre ugers feltarbejde i den sydlige del af Peary Land er slut for GEUS-geologen Jon Ineson og hans kolleger. Holdet stod ved ankomsten til Station Nord den 17. juli over for det problem, at den helikopter, som skulle flytte dem til det planlagte feltområde, var forulykket en uges tid tidligere.
Læs mere
Torsdag d. 27. juli 2006
Gode dage på Kap Kane 
19 poser med 250 kg. sten var det synlige resultat, da lektor Paul Martin Holm fra Geologisk Institut og hans fem geologkolleger lørdag aften den 22/7 returnerede til Station Nord.
Læs mere
Torsdag d. 27. juli 2006
Fuppernes ensomme paradis
Station Nord er bemandet med fem fupper, som året igennem på egen hånd klarer det lange, sejge træk med at drive Danmarks allernordligste militære forpost.
Læs mere
Fredag d. 21. juli 2006
Planlægning - og improvisation

Det er ikke en tur til solskinsøen Bornholm, når forskerne trækker til det nordligste Grønland. Og det går ikke uden planlægning - og improvisation.
Læs mere

Torsdag d. 6. juli 2006
Sedimentkerner landede i København
Igennem cirka en måned har Naja Mikkelsen fra GEUS og Yngve Kristoffersen fra Universitetet i Bergen opholdt sig på fjordisen i Independence Fjorden i forbindelse med Forskning i Nord.
Læs mere

Torsdag d. 6. juli 2006
Forskning i Nord på vingerne
Den 26. juni begyndte feltdelen af forskningsprojektet Forskning i Nord, som er finansieret af Forskningsrådet for Natur og Univers. Frem til 26. august vil 14 projekter med i alt 54 forskere arbejde på forskellige feltlokaliteter i Nordgrønland.
Læs mere

Mandag d. 3. juli 2006
Iskerner boret ved Flade Isblink
Det første hold 'Forskning i Nord'-forskere har nu gennemført vellykkede iskerneboringer ved Flade Isblink. Læs forskernes weblog med historier fra islejren nedenfor.
Læs mere

Mandag d. 3. juli 2006
'Forskning i Nord' skudt i gang
Forskningskampagnen 'Forskning i Nord' indledes for alvor i disse dage i det nordøstgrønlandske. Med base på Grønlands nordligst beliggende station, Station Nord, vil mange danske forskere de kommende to måneder gennemføre vigtige videnskabelige projekter. I disse timer er de første ti forskere på vej til Longyearbyen på Svalbard. Herfra går turen i Twin Otter-fly til Station Nord og derfra videre ud i felten, hvor indsamlingen af de videnskabelige data skal foregå.
Læs mere