28. februar 2007
Pressemeddelelse
Polaråret på affyringsrampen
Startskuddet til Det Internationale Polarår går den 1. marts. I Danmark bliver det markeret med en åbningshøjtidelighed i Nordatlantens Brygge, hvor en af polarforskningens veteraner - med Det Internationale Polarårs protektor H.K.H. Kronprins Frederik som mellemmand – symbolsk vil give isstafetten videre til en af de unge forskere, som bliver en del af Polaråret 2007-08.
Læs hele pressemeddelelsen...

23. februar 2007
Cool forskning: Det Internationale Polarår
Tingene begynder så småt at falde på plads: Honoratiores fra de nordiske lande inklusiv kronprins Frederik og diverse talere er inviteret, det engelsksprogede specialmagasin er i trykken, Folketinget har for nylig vedtaget en særbevilling på 60 mio. kr., og videnskabsfolket har rustet sig mentalt og fagligt til kapløbet om midlerne.

Kort sagt: Det Internationale Polarår kan nu skydes i gang. Det sker den 1. marts, ikke kun i Danmark, men også i Belgien, Brasilien, Kazakhstan og de omkring 60 andre lande, der har fundet sammen i 228 forskerkonsortier.

Arktis og Antarktis vil frem til marts 2009 opleve en invasion af forskere fra hele kloden. Polaråret strækker sig over to år, fordi det er sjældent, at en enkelt feltsæson i sneen er tilstrækkelig.
Læs resten af artiklen...

Webcast af åbningsevents i København og Paris torsdag d. 1. marts
IPY dansk pressemeddelelse
IPY International Press Release
Program for åbningen af Polaråret på Bryggen torsdag d. 1. marts
Pressebilleder

Yderligere information: Kontakt Poul-Erik Philbert på telefon 7248 8105
IPY Denmark and Greenland folder

IPY Nordic magazine

Links
IPY Danmark
IPY International
IPY Greenland