DPC Home
 

En strategi for Nationalparken

Under et fælles ophold på Zackenberg Forskningsstation i august har miljø- og energiminister Svend Auken og landsstyremedlem for miljø Alfred Jakobsen indgået en aftale om at beskytte og udvikle Nationalparken i Nordøstgrønland.

Aftalen lægger vægt på at beskytte områdets enestående natur- og kulturhistoriske værdier på en måde, så man lever op til internationale forpligtelser. Men samtidig lægger aftalen op til, at Nationalparken skal indgå i en regional udvikling i Grønland, som især skal komme indbyggerne i Ittoqqortoormiit /Scoresbysund tilgode. International forskning og uddannelse, turisme og forbedrede adgangsforhold er vigtige elementer i den udvikling, som ministrene mener skal finde sted i forbindelse med Det arktiske vindue under EUs Nordlige Dimension.

Nationalparken i Grønland er verdens største og dækker med sine 972.000 km2 et areal, som er større end England og Frankrig tilsammen. Det meste er indlandsis, men de isfrie områder langs kysterne spænder lige fra ørkenagtige sletter over blide bakkedrag til skarpskårne bjergkæder. Her lever isbjørne, hvalrosser, moskusokser og en stigende bestand af ulve side om side med mindre dyr og et varieret fugleliv.

pep

 

 

Foto: Jens Søndergaard / Polarphotos

Aftalen om Nationalparken blev underskrevet af miljø- og energiminister Svend Auken og landsstyremedlem for miljø Alfred Jakobsen under et besøg på forskningsstationen Zackenberg.

Læs aftalens fulde indhold

 

 

Få et abonnement !

Klik her
eller ring 32880100

 

The path to this document is:  
Updated May 2, 2002
Home